Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Foltosmunkáim

Sok évvel ezelőtt hallottam először a patchwork-ról, de valahogy akkor más elfoglaltságaim miatt ennek akkor nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget. Varrtam én szabadidőmben, de csak ruhákat gyerekeimnek, magamnak, ismerősöknek. A maradék anyagokat azonban nem dobtam ki, így azok folyamatosan gyarapodtak. Sokszor rakosgattam őket, mert mindig kellett valamilyen kiegészítő szín. 

Kb. egy évvel ezelőtt újra "felfedeztem" ezt a varrás technikát, így hát elővettem az összegyűjtögetett anyagjaimat és hozzáláttam azok válogatásához és feldolgozásához. Rögtön egy "nagy" munkának kezdtem, mert 440 kockából varrtam az első ágytakarót. És ezt követte a többi takaró, melyekhez már párnákat is varrtam. A sikereken és a véleményeken felbuzdulva további terveket és ötleteket készítettem és már csak az idő hiányzik, hogy ezek meg is valósuljanak. Ötletem nagyon sok van, melyre külön füzetet is készítettem, amit folyton bővítgetek is. 

Figyelemmel kísérem a patchwork készítés csínját-bínját és így most már nem okoz gondot egy-egy táska, vagy egyéb igényesebb dolog elkészítése sem.  Most jelenleg a terítők készítését gyakorlom. Ha készen lesznek, a képeket megmutatom az érdeklődőknek.

Az eddig elkészült dolgaimat most képekben is bemutatnám. Ha valaki esetleg kedvet érez hasonlók elkészítéséhez, szívesen segítek. Hiszen én is tanulok mindig és úgy gondolom a tudást másokkal megosztani nem szégyen. 

 

 

A mappában található képek előnézete Foltvarrással készült munkáim